keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Music and me

Tällä ei nyt sinsänsä oo mitään tekemistä Irlannin kanssa mutta leikitään että on. Mun elämässä ei ole hiljaista hetkeä ja musiikki raikaa yleensä koko hereillä oloajan. Pidän siis musiikista ja paljon.

Muistan hyvin elävästi kuinka olin kauhuissani serkkuni rippijuhlissa, koska serkkuni kuunteli Stratovariusta tai jotain sinnepäin. Olin noin 10-vuotias ja aivan varma, että kuuntelisin loppuelämäni Spice Girlsejä. Yeah right.

Ensimmäinen kasetti, jonka omistin sisälsi isin veljen sukuvierailulla äänittämää Annan Hanskia.
TÄMÄ on ensimmäinen kappale jota muistan fanittaneeni. Levy on vuodelta 1992 joten alle kouluikäinen taisin olla. :D Muita kasetteja oli mm. Tenavatähtien kokoema ja jonkun panhuilisti STEFANIN kasetti (piti vähän Googlettaa). Oltiin muuten äidin kanssa katsomassa tenavatähteä tuolloin Tampere talolla 1991. Eli ei Anna Hanski ollutkaan eka kasetti. No siitä on pieni ikuisuus joten ei kaikkea voi muistaa.

Ennen kouluun menoa en hirveästi kuunnelut musiikkia. Ellei mummolamatkoja ja Anna Hanskia lasketa. Ensimmäinen CD jonka sain oli muistaakseni TAIKAPEILIN joka julkaistiin 1994. Samaan aikaan suuria suosikkeja olivat myös AIKAKONE 1995 ja NYLON BEAT 1996, joka pysyikin lempparina usemman vuoden. Google kertoo, että olen vielä vuonna 2000 ostanut Nylon Beatin levyn. Ehkä TÄMÄ biisi puhutteli 12-vuotiasta. Who knows. Nyt kun kuuntelee noita sanoja niin kuulostaa siltä, etten kiinnittänyt sanoihin sillon mitään huomiota. :D Vuonna 1997 olin SPICE GIRLSIN suuri fani. Heräsin Spaissareihin vasta toisen levyn kohdalla, mutta muistan nauhoittaneeni konsertteja, keränneeni tarroja ja ensimmäinen nettisivu (ikinä!) jolla vierailin oli Spice Girlsien fanisivu. Kerran koulun jälkeen ostettiin salaa kaverien kanssa Spice Girls tikkarit (joista sai tarroja) ja tietysti multa lähti maitohammas sitä nakerrellessa. Olin ihan varma, että jään kiinni tikkarin syönnistä nyt kun hammaskin lähti (ei ollut karkkipäivä :P).

About neljännelle luokalle asti kuuntelin vain tyttöbändejä. Kun muutettiin Viialaan ja uskaltauduin vihdoin koulun discoihin ja siellähän sitten kuunneltiin mm. BON JOVIA , BÄKKÄREITÄ ja tietysti TÄTÄ. Näistä ei silti tullut mitään erityisiä suosikkeja. Ala-asteen loppupuolella muista myös kuulleeni ensimmäisen kerran mm. DON HUONOJA Jonnan luona.

Yläasteella musiikkimaku sitten muuttui. Muistan edelleen kun kuulin LIMP BIZKITTIÄ (2000) ensimmäisen kerran Tiian "kotibileissä" (limpparia, sipsiä, poikia = bileet). Saattoi äitiä kauhistuttaa kun tytär vaihtoi purkkapopin LINKIN PARKIIN (2000). Liekö murrosiällä vaikutusta, mutta muistan myös käyneeni keskusteluja mustista vaatteista ja tukan värikin taisi muuttua tummemmaksi noihin aikoihin. Kuuntelin tuohon aikaan kyllä muutakin: mm. MAIJA VILKKUMAATA (2001). Ingalsin Laura on muuten edelleen yksi suosikki kappaleistani. Tuohon aikaan kavereiden kanssa porukassa kuunneltiin kaikkea laadukasta kuten RIPSIPIIRAKKAA (hävettää) (2003) ja SCOOTERIA. OU MY GOOD! :D En tainnut sanoja kuunnella vielä tuohonkaan aikaan.Yhtenä päivänä YouTuben syvyyksistä löytyi bändi jonka olin unohtanut aivan totaalisesti (niinkuin kaikki muutkin lyhyestä historiasta päätellen). PROTONIA (2001) kuuntelin jossain vaiheessa ja omistan jopa levyn. Myös MANBOY (2001) on muisto noilta ajoilta. Törmäsin tähän biisiin noin vuosi sitten uudelleen, olin unohtanut koko bändin totaalisesti. Se on edelleen soittolistalla ja lemppari biisien joukossa samoin kun MUSE (2001). Joskus yläasteen ja lukion taite kohdassa mulla oli myös lyhyt EGOTRIPPI vaihe.

Lukiossa löysin PMMP:n (2005), STELLAN (2006),STAMINAN (2005 <- edelleen paras lenkki biisi) ja GOOD CHARLOTEN.  Tietysti Maija pysyi matkassa ja muita suosikkeja oli (ja on edelleen) mm. SUB URBAN TRIBE (2001), SENTENCED,  SONATA ARCTICA (2001), GUANO APES (2003). Lukio aikana käytiin mm. KOTITEOLLISUUDEN ja MAJ KARMAN keikoilla Jonnan kanssa. Yhdellä Maj Karman keikalla seistiin eturivissä ja Herra Ylppö astui Jonnan sormille :D Kaikkea sitä muistaakin. Ai niin ja olihan siellä EVANESCENCE (2004) myös.

Maj Karma 2005


Lukion jälkeen kuvioihin tuli MOKOMASLIPKNOT51 KOODIA (2008), PARAMORE ja PINK (2008). Parin viime vuoden sisällä oon löytänyt DISCO ENSEMBLENAMORPHIKSEN jonka olin unohtanut, mutta löysin uudelleen. Myös VON HERTZEN BROTHERS, LAPKOHAPPORADIO METALLICA (muutkin biisit kuin Nothing Else Matter) tuli tutuiksi.

Sitten on tietysti näitä, jotka on olleet ikuisuuden kuten KEMOPETROL. Muistan että laulettiin tätä biisiä jo joskus yläasteella kun käytiin "bändikoulussa" ja edelleen kuuntelen (ja laulan sing starissa) tätäkin biisiä. Muita kestosuosikkeja, joille en osaa laittaa aikaa on mm. APOCALYPTICA. Uusimmissa bändi tuttavuuksista lemppari on STONE SOUR. Ehkä uusista biiseistä lemppari on kuitenkin TÄMÄ.

Mulla on YouTubessa kaksi soittolistaa: toinen sisältää suurinpiirtein kaikki edellä mainitut, toisessa on mm. TÄMÄTÄMÄ ja jopa TÄMÄ. :D

Eli se siitä "mä en koskaan kuuntele tommosta musiikkia"- uhmasta serkun rippijuhlissa.
Tämän kirjoittamiseen meni noin 3 tuntia, mutta nautin joka sekunnista.

Mä nyt en vaan osaa elää ilman musiikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti