keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Varoituskylttienluvattumaa

Maito purkki varoittaa sisältävänsä maitoa, suola sopii vegetaristeille, tietä ylittäessä jalkojen juuressa lukee kumpaan suuntaan pitää katsoa, mutta viimeisimmistä paras on tämä:


Ai mitä? Eikö raskaanaolevat naiset saakkaan juoda viiniä? En olisi tiennyt. Tosin ei tätä tiennyt eräs muka raskaana ollut suomalainen "julkkis", joka kertoi juorulehtien sivuilla ettei ole muuttanut juomatottumuksiaan. Nojoo, onhan se hyvä varoittaa. Ikean muovilaatikoissakin kerrotaan ettei vauvaa saa laittaa laatikkoon. Se on varmaan tarpeellinen varoitus jos tätä ensimmäistä ei ole noudattanut.

Pari päivää sitten tänne tuli kevät. Kymmenen lämpöastetta sai aikaan sen, että lumet suli ja eräs ihminen oli jo t-paitasillaan ulkona. Lämpöaallon takia myös vesiputken on menneet rikki joissain osissa kaupunkia ja vedestä on taas pulaa. Tietysti helpottaisi jos kaikki täällä ei olisi ensimmäisen maailmansodan ajalta. Kun käytiin Irlannin kansallismuseossa, siellä näytettiin videota vuodelta 1916 jossa taisteltiin Four Courtsin edessä (meiltä kivenheiton päässä) ja kaikki talot ikkunoineen päivineen näytti ihan samalta kun nyt. Miksi sitä nyt hyväksi huomattua menisi muuttamaan. Vaikka meidän talo on sen verran uusi ettei sähköjohdot mene ulkoseinässä, ei ikkunoita ole silti eristetty ja ulkolämpötilan noustessa sisällä on edelleen kylmä. Vesiputket sentään on vielä kunnossa.

Onneksi ensi vuosi on ihan kohta! Uuden vuodenaattona on ohjelmassa päivällinen erään vaihtarin luona ja sen jälkeen irlantilaiseen tapaan mennään pubiin. En ajatellut uida kylmässä Atlantissa kuitenkaan, jätän sen suosiolla paikallisille. :D

16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti