keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Glögin tekopuuhia

Kun sitä valmista glögiä ei löytynyt niin päätettiin tehdä sitä itse. No olisihan se onnistunut jos en olisi vahingossa ostanut poreilevaa jotainsinnepäinolevaa- punaviiniä ja jos kanelilaatikossa olisi ollut kanelitankoja niinkuin paketin kuvassa. Ei siis todellakaan kannata jättää etikettejä lukematta :D Tänään on sitten juostu punaviinin, kanelitankojen ja liivatelehtien perässä. Niinkin isossa ruokakaupassa kuin Dunnes, ei ollut liivatelehtiä. Mutta nyt on niitäkin. Ainoa mikä jäi uupumaan oli vaniljasokeri. Ollaan käyty eilisen ja tän päivän aikana 3 eri kaupassa yhden pirun piparijuustokakun ja glögin takia. Huomenna uusiksi kun pitää keksiä joululle ruokaa.


Sinänsä hyvä että päätettiin jäädä tänne jouluksi. Eihän täältä olisi pois päässyt kun taas satoi lunta ja lentoliikenne seisahtui. Tuleepahan vähän erilainen joulu tällä kertaa. Kinkkuja ja laatikoita ei tule ikävä, enhän mä niitä muutenkaan syö, mutta joulutorttuja tulee! Pyysinkin äitiä pakastamaan mulle pari tammikuuta varten, voin sit mutustella niitä karjalanpiirakoiden, ruisleivän ja salmiakin kera. Tämän kaiken huudon alas maidolla, tietty :D Maistoin täällä kahtakin eri laktoositonta maitoa, joista toinen maistui vedelle ja toinen sille, että sinne oli liuotettu pussillinen sokeria.

Lumi teki paluun 22.12.2010
Täällä on viimepäivinä ollut uutisoinnissa TAPAUS, jossa syöpää sairastava nainen ei saanut tehdä aborttia koska katsottiin että naisen henki ei ollut "välittömässä vaarassa".  Täällähän siis abortti on laillinen vain siinä tapauksessa että raskaus uhkaisi naisen henkeä. Tapauksessa lääkärit neuvoivat naista keskeyttämään raskauden syövän takia, mutta sairaalaan eettinen toimikunta esti tämän, joten nainen joutui matkustaan Britanniaan. Täällä on aikaisemminkin ollut näitä aborttikeskusteluja radiossa muunmuassa. Sinne soitteli nuoret naiset jotka olivat ihan tosissaan sitä mieltä, että jos abortti olisi täällä laillinen niin jokainen nainen tekisi sen kerran kuussa ihan vain huvin vuoksi. Ei kaiketi ole ihme, että Irlannin väestö on Euroopan nuorinta ja suurinosa vaunuja työntelevistä naisista täällä on nuoria. Nuoret kun vielä viettävät ensimmäiset kouluvuotensa tyttö- ja poikakouluissa, uskonnollisissa sellaisissa, joissa tuskin kerrotaan kaikkea siitä mistä vauvat tulee. Mutta, mistäpä minä tietäisin onko se parempi että on mahdollisuus päättää mikä on paras aika hankkia lapsia. Tapauksen nainen (jos olisi selvinnyt raskaudesta) olisi huonolla tuurilla ollut kykenämätön huolehtimaan lapsestaan sairautensa takia, mutta hei eihän se haittaa kun kaikki lapset on jumalanlahjoja (vaimitensenytoli).

Mutta joo, en väitä että Suomessakaan nyt niin hirveen moderneja oltaisiin. Kyllähän sielläkin eräätkin kansanäänitorvet ovat väläytelleet abortin uudelleen kieltämistä. Naurettavista homokohuista puhumattakaan. Ehkä joskus on vielä sellainen maailma, jossa ihmiset on ihmisiä riippumatta siitä onko Maijalla tyttö- vai poikaystävä ja sillä mistä Maija on kotoisin ei ole merkitystä. Sitä odotellessa taidankin keittää glögit, tällä kertaa kunnin punaviinillä ja kanelitikuilla. ;) Ohje glögiin löytyy muuten TÄÄLTÄ.

23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti