maanantai 29. marraskuuta 2010

Valkea viikonloppu

Ja kylmä! Tänne vaikuttaa myös se sama kylmä rintama, joka kylmentää ilmaa Suomessa tällä hetkellä. Täällä pakkaslukemat on vähän maltillisempia, mutta pakkasennätyksiä täällä silti rikotaan. Eilen aamulla täällä mitattiin -9.1 kun edellinen ennätys oli -7.2 (kylmin lämpötila marraskuussa) vuosilta 1952 ja 1972. Kylmyys ennätyksien uskotaan rikkoutuvan kuluvalla viikolla jälleen ja IRISH TIMES luonnehtii säätä näin:

 "It will be a “Scandinavian-type cold,” with “dazzling sunshine” and dry conditions"


Tosta voidaan kyllä toi auringonpaiste miinustaa. Meidän pitäisi siis olla ihan tottuneita tähän säähän? Eräs hollantilainen oli ihmeissään miten suomalainen voi olla kylmissään irlannissa. Hyvä kysymys. :D


Perjantaina käytiin irtokarkkiostoksilla, tällä kertaa ei elokuva teatterin kioskilla, ja päästiin halvemmalla. Karkkien seuraksi katseltiin leffaa. Leffakokoelma ei ole kasvanut sen pitkiin aikoihin ja en ole käynyt kuin 2 kertaa HMV:llä sen jälkeen kun se iso pino katosi meidän hyllyltä. Heh.




Joko me ostettiin muka täsmälleen samankokoiset pussit karkkia tai sitten karkkikaupan täti huijas meitä. 




Lauantaina käytiin testaamassa yksi italialainen jonka pongasin aiemmin viime viikolla. Pitsat oli hyviä, mutta paikan veitset oli niin tylsät että syömisen jälkeen sormet oli kipeät ja syömiseen meni tavallista enemmän aikaa kun puolet ajasta meni palojen sahaamiseen. Mun syöminen näytti niin vaivalloiselta, että Teemu tarjoutui pilkkomaan mulle loput paloiksi, mutta sain kuin sainkin syötyä ilman apua. :P






Illallisen jälkeen käytiin vaihtarien kanssa parilla pubissa. Auld Dubliner alkaa oleen jo vakkari paikka. Ja mukava paikka onkin. Ellei lasketa nyrpeitä työntekijöitä ja viime kerralla ollutta levyjen soittajaa joka väänsi musiikin niin kovalle että korvatulpat olisi ollut paikallaan. Levyjen soitto kuulosti muutenkin siltä, että taisi olla ensimmäisiä kertoja keikalla.


Kotimatkalla ulkona odotti tällainen näky:






Lunta satoi taivaan täydeltä ja oikein kunnon isoja "elokuva hiutaleita". Ihmisten sisäiset lapset pääsivät valloilleen ja lumisotaa mentiin joka kadun kulmassa. Ikkunasta katselin kuinka yksi seurue rakensi lumiukkoa kirkkipuiston eteen. Jouduin laittamaan yöllä korvatulpat, että sain nukuttua ihmisten kiljumiselta. Autoilijoilla ei ollut yhtä hauskaa lumisateessa. Ilman talvirenkaita ajaminen näytti vaivalloiselta ja näytti siltä kun koko kaupunki olisi pysähtynyt kun autot mateli eteenpäin. Meidän edessä menee pienehkö mäki, jossa oli autoja jumissa niin ylä- kuin alamäessäkin:


(yksikään auto ei liiku)
Sunnuntaina lähdettiin vihdoin Kildareen outlet ostoksille. Vähän jännitti että kulkeeko junat lumisateen jäljiltä. Irish railin Twitteri (jepjep :D) kertoi kuitenkin junien kulkevan ajallaan ja päästiinkin matkaan hyvin. Juna on halvin ja nopein vaihtoehto. 10€ menopaluu hinnalla pääsee Kildareen puolessa tunnissa Intercity-junalla ja juna-asemalla odottaa ilmainen shuttle bus symppiksellä vanhalla papalla, joka vie ostosmatkailijat shopping villageen. Matka ei tosin ollut pitkä, ja jos olisi ollut lämmin oltaisiin kävelty sinne kylän läpi. Juna lipulla saa vielä -10% VIP kortin turisti infosta. Sillä ei saanut ihan kaikista paikoista lisä-alea mutta osottautui hyödylliseksi. 


Seurueen ostoskassit 
Kildaren juna-aema
Takaisin tullessa jouduttiin odottamaan junaa 30min ulkona pakkasessa. Dubliniin menevällä puolella ei tietysti ollut lämmintä odotustilaa ja juna oli pikkasen myöhässä. Pakkasta ei ollut kuin pari astetta mutta joka paikka oli täynnä jäätävää sumua:




Mutta päästiin hyvin takaisin kotiin ja junassa jäätyneet varpaatkin ehti sulaa. Kiitos keskiaikaisten lämmitysmenetelmien mun tukka haisi hiilelle puolen tunnin asemalla odottelun jälkeen :D Muuten todella kiva reissu ja suosittelen Kildare Villagessa käyntiä jos tännepäin eksyy, koko seurue teki hyviä löytöjä mm. Ralph Laurenilta ja DKNY:ltä. 


Tällä viikolla saadaan vieras ja joulukuu alkaa! Täytyy käydä joulukalenteri ostoksilla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti