torstai 4. marraskuuta 2010

Mistä tietää että on talvi?

Viikon kestäneestä sateesta ja hurjasta tuulesta. Ainakin. Ja siitä että flunssa kolkuttelee ovella muttei tule kuitenkaan. Viikon mittainen lenkkitauko alkaa ottaa hieman aivoon, mutta ei auta kun eilenkin kuumemittari näytti 37.0 (mikä on mulle jo paljon) ja tälläkin hetkellä kurkku tuntuu siltä että se saattaisi tulla kipeeksi. Mieluummin ottaisin hetkellisen kunnon flunssan kun pitkän aikaa tätä puolikunto-oloa. Sisällä on erittäin kylmä ja kolea ilma, joten eikai se mikään ihme ole että täällä vilustuu. Meidän patterikin oli kuulemma väärin päällä ja vuokraemäntä korjasi sen niin, että se käyttää sähköä vain öisin ja muka vapauttaa varaamansa lämmön päivällä... no jaa. Täti tuli muuten taas 21.30 jotain, MUTTA nyt meidän suihku toimii paremmin (entinen suihkupää ja suihkuletku alkoi vuotamaan joka kohdasta).

Lauantaina mennään Paramoren keikalle O2-areenalle. Huomasin keikan vähän sen jälkeen kun tultiin tänne ja vitkuttelin sitten tälle viikolle asti lippujen ostoa. Mutta nyt on liput ja menossa ollaan JEEE! Olisi kyllä kaduttanut jos ei oltaisi lippuja hankittu. Teemu ansaitsi kyllä kasan poikaystäväpisteitä suostuessaan lähtemään mun seuraksi, sillä ehdolla tietysti ettei tarvitse tanssia :D

Tänään kävin hollantilaisen ystävän kanssa vakkari Starbucksissa ja maistoin joulukahvia nimeltä Peppermint Mocha. Yleensä en tykkää maustetusta kahvista ja varsinkaan kermavaahdosta kahvissa mutta tämä oli kyllä hyvää! Suosittelen. Starbucksillekkin oli tullut joulu ja kadut on täynnä jouluvaloja mutta toistaiseksi ne ei ole olleet päällä. Eilen vuokraemäntä kysyi ollaanko menossa kotiin jouluksi ja kun sanottiin että jäädään tänne tätsy kertoi, että Dublin on jouluna ihan kuollut koska kaikki lähtee jouluksi maalle. Ja koska kaikki vaihtaritkin ilmeisesti lähtee kotiin joululomaksi niin me hengataan kaksin täällä. Otamme siis vieraita mieluusti vastaan :D

Irlannin talous on edelleen aika retuperällä ja täällä käydään kovaa budjettivääntöä. Joku on nyt sitten saanut hyvän idean saada lisää rahaa, opiskelijoilta. Täällä maksetaan nyt lukukausimaksuja about 1500€ ja päättäjät ovat sitä mieltä ettei se riitä, vaan lukukausimaksujen pitäisi olla 3000€. Tilannehan on jo tällä hetkellä se, että opiskelijoilla on vaikeuksia rahoittaa opintojaan, joten maksujen tuplaus tulee pahentamaan tilannetta entisestään. Parastahan valtiolle on tietysti se, että koulutus on harvinaisuus ja kun kansakunta kärsii jo nyt suurista työttömyysluvuista niin voi vaan ihmetellä, että mitä hittoa päättäjien korvien välissä liikkuu. Eilen 25 000 opiskelijaa osallistui MIELENILMAUKSEEN Dublinin keskustassa ja todellakin toivon että tämä sai päättäjät edes vähän ajattelemaan asiaa uudelta kantilta. Me suomalaiset ollaan kyllä todella onnekkaita siinä mielessä että meillä saa koulutuksen ilmaiseksi. Onhan se tietysti vaikea päättää mistä sitä rahaa pitäisi repiä ja mistä säästää, mutta ilman koulutettuja ihmisiä  valtio ei vaan voi toimia.

Nyt voisin juoda appelsiini-verikreippi teetä ja kääriytyä peittoon ja katsella eilisen Republic of Telly ohjelman, joka on vähän samanlainen kun meidän Uutisvuoto. Siis huumoria mun makuun.

P.S. Juttelin naapurin kanssa meidän hisseistä, jotka ei oo toiminu kuin satunnaisesti viimeiseen viikkoon ja nainen kertoi myös jääneensä sinne loukkuun eräänä iltana, taidan käyttää portaita tästä lähin. Aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti