sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Linnoja, lampaita ja vieraita

Ehdin jo harmitella, että miten olen voinu olla tässä maassa jo useamman kuukauden näkemättä yhtään lammasta. No nyt niitä on sitten nähty ja paljon. Myös ensimmäinen linna ja kirkkokin (sisältä) on nähty, sitähän tämä maa on: lampaita, linnoja ja kirkkoja. Vuokra-auto ja pari navigaattoria helpotti huomattavasti tätä maansisäistä matkailua.

Perjantaina käytiin aurinkoisessa Howthissa. Tällä kertaa satama oli täynnä kalastajien paatteja, mutta kyllä sieltä välistä taas nämä kaverit löytyivät:


Geenimanipuloitu lokki



Tällä kertaa ei kävelty 7km matkaa kallioille, kiitos auton. Näitä kuvia katsellessa ei uskoisi että on marraskuu. Perjantaina sää oli todella hieno ja maisemat kallioilta merelle oli todella hienot. Edellisen päivän myrskytuulissa olisi voinut olla hieman erijuttu.

Puolalainen olut italialaisesta olutlasista Irlannissa.
Lauantaina lähdettiin aurinkoisessa säässä retkeilemään kohti Tullamorea, jossa isi sillon kymmenisen vuotta sitten työskenteli. Päädyttiin väärälle kaistalle moottoritiellä joten ajeltiin pientä kiertoreittiä Kildare Villagen kautta, joka siis on se outlet kylä, johon meidän vaihtarien kanssa piti mennä aikaisemmin. Lyhyeltä visiitiltä mukaan tuli kaksi Niken juoksupaitaa 20€. Odotan innolla pidempää reissua kyseiseen kylään (ilmeisesti ensi lauantaina, ellei joku taas peru :D).

Kildare Village
Linna
Linnan setä
Dublinin linna
Dublinin linnan vieressä oleva kappeli
Hard Rock Cafe
Maakuntamatkailun jälkeen käytiin tutustumassa Dublinin linnaan ja sen vieressä olevaan kappeliin. Tähän kappeliin ei ihme kyllä ollut sisäänpääsymaksua niinkuin tuohon meidän lähikirkko-kompleksiin. Oli kyllä mukavaa nähdä jotain muutakin kun Dublin. Täällä ei todellista Irlantia näe. Ei tarvitse kovin kauaa ajaa pois kaupungista kun moottoritien varret on täynä lampaita ja joka puolella on vihreitä nummia. Auringonpaistekkin loppui sopivasti, joten irlantilainen maaseutu näytti juuri siltä miltä sen kuvittelikin näyttävän. Pikkukyliä js pieniä teitä tuli nähtyä, samoin kuin EU:n moottoritie tietulleineen. Matkalla mietiskeltiin että pitäiskö ostaa tila ja alkaa lammasfarmariksi. Onhan meillä jo paimenkoira :D

Viikonloppu meni nopeasti ja nyt meidän vieraat, mukanaan meidän dvd-kokoelma, ovat jo matkalla Edinburgin kautta kotiin. Jos halajaa Dublin matkailemaan ja on vailla hyvää hotellia niin Radisson SAS Blue on miljoonakertaa upeampi kuin se homeloukku missä me yövyttiin ensimmäiset yöt.

Onneksi aurinko paistaa taas pilvettömältä taivaalta, tarvinnee mennä lenkille kun tuli sen verran hyvin syötyä. Lenkille meno vaan tarkoittaa sitä, että täytyy ohittaa partamies joka päivystää taas liikennettä (niinkuin koko viikonlopun :D).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti