sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Hylkeitä ja kallioita

Se olisi sitten jo kolme viikkoa Irlantia takana. Ja uusi ulkoilutakki (hupulla) on hankittu sekä testattu. Paras ostos ikinä! Ja mikä parasta, opiskelijat saa useista kaupoista -15% alennuksen joten Teemu vilautti opiskelijakorttiaan ja sain takin halvemmalla. Top Shopissa näin samaisen alennuksen myös, täytyy varmaan ottaa Teemu aina mukaan ostoksille (minähän en opiskelijakorttiin ole oikeutettu kun en minkään koulun kirjoilla täällä ole).

Perjantaina käytiin vaihtarien kanssa tutustumassa muutamaankin paikalliseen pubiin Temple Barissa. Tällä kokemuksella voin vain todeta olleeni todella ennakkoluuloinen pubeja kohtaan. Siistejä, tunnelmallisia, musiikki on kuunneltavaa (joskus kyllä liian kovalla) ja istumaankin mahtui.. Mutta lupaan että pubissa käynti jää tänne eikä meitä löydä Hakaniemen paikallisesta tulevaisuudessa.

Temple Barin pubi Temple Bar
Meidän piti alunperin tehdä tänään päiväretki Cliffs of Moheirille, mutta huonon sääennusteen takia päätettiin lykätä sitä. Lähdetiin sitten kuitenkin hollantilais-saksalais-itävaltalais seurueen kanssa retkeilemään huomattavasti lyhyemmän matkan päähän kaupunkiin nimeltä Howth. Junamatka kesti hieman yli puolituntia ja matka maksoi hurjat 4,20€ meno-paluu. Kaupunki oli erilainen verrattuna Dubliniin ja todella näkemisen arvoinen.




Heti juna-aseman vieressä oli pieni tori jossa myytiin kaikkea houkuttelevan näköistä ja pakkohan sitä oli sitten maistaa.

Yhden myyntikojun herkut


NAM!
Herkuttelun jälkeen suunnattiin satamaan, joka siis oli torista ehkä noin 200m päässä. Sieltä satama-altaasta meitä ihmettelemään (ruuan toivossa) ilmeistyi nämä kaverit:

Kaksi kolmesta hylkeestä
Hylkeet oli selkeästi useammin kuin kerran saaneet turisteilta mahantäytettä, sen verran murisivat ja tuhahtelivat kun ei herkkuja tippunut. :D Hylkeiden ihmettelyn jälkeen lähdettiin omatoimi kiertokävelylle jonka pituus oli ehkä noin 7km loppuen lopuksi. Maisemat oli vähintään huikeita ja korkeanpaikankammoiselle, kuten minä, kävely polulla ilman minkäännäköisiä kaiteita oli välillä hieman epämukavaa. Mutta oli se kyllä sen arvoista. Ja onneksi ilma oli lämmin ja sade pysyi niin kauan pois kun käveltiin.

Tonne korkealle kiivettiin



Valokuviin ei saanut kunnolla ikuistettua sitä kuinka jyrkkiä kalliot oikeasti oli. Ei tehnyt mieli yrittää edes mennä reunalle ottamaan kuvaa :D

Pitkän kävelyn päätteeksi mentiin syömään paikalliseen ravintolaan ja kun päästiin istumaan alkoi sataa. Hyvä ajoitus. Syötiin sen verran kauan että sade ehti loppua ja päästiin kuivina takaisin junaan ja Dubliniin. Kadut täällä päässä oli täynnä ihmisiä, jokseenkin humalaisia sellaisia. Täällä oli joku jalkapallo-ottelu ja kummankin joukkueen faneja näytti olevan juhlimassa :D

Howth oli kyllä oikein kiva pieni paikka, kesällä varmasti vielä upeampi. Irlannin matkailu saattaa saada jatkoa parin viikon päästä viikonlopulla Corkissa, let's see.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti