maanantai 6. syyskuuta 2010

Eka viikko takana!


Meillä on vihdoin netti! Kuinka ihmiset on ennen löytäneet vieraassa maassa ostamaan bussilippuja? Silloin ei voinut edes soittaa isille Suomeen ja pyytää googlaus apua :D

Back to beginning.
Saavuttiin 28.8.2010 02.00 paikallista aikaa lennon ollessa vain tunnin ja vähän päälle myöhässä. Tietysti missattiin lentokenttä bussi noin 5minuutilla ja turvauduttiin taksiin. Hyvä vaihtoehto ottaen huomioon mitä kello oli. Kun saavuttiin hotellille aula oli täynnä kännisiä teinejä ja vähän vähemmän teinejä mutta silti kännissä olevia ihmisiä. Plus koko hotelli oli täynnä roolipeli-ihmisiä kummissa asuissa. Eikä ihan kauheesti naurattanut kun päästiin vihdoin hotellihuoneeseen ja siellä näytti tältä:


No, onneksi seuraavana aamuna hotelli tyhjeni viikonlopun känniasiakkaista ja saatiin huone jossa ei ollut hometta ja joka ei haissut tuhkakupilta. Muuten hotelli oli jees jos ei lasketa naapuri huoneen italialaista seuruetta joka päätti joka aamu herättää toisensa hakkaamalla huoneen ovea, noin 10 minuutin välein :D Sanaakaan italiaa en osaa, mutta ukko taisi eräänä aamuna meuhkata että kello on kahdeksan yli kahdeksan.

Meillä oli liuta asuntoja katsottuna valmiiksi joista sitten osa oli mennyt ja ensimmäinen mitä katsottiin olikin vähintään vuodeksi. Onneksi löydettiin sitten tämä ja noin tunti vuokraemännälle soitin jälkeen oltiinkin jo katsomassa kämppää ja siitä noin puolituntia niin vakuus oli maksettu ja avaimet luovutettu. Nyt meillä on enemmän tilaa kun Hakaniemessä, ja tähtitieteellinen vuokra. Mutta, miksi asua jossain läävässä kun ei täällä nyt niin kauaa olla.

Olohuone. Huomaa muhkeat sohvat ja takka joka on koriste.

Makuuhuone


Ikkunasta on ihan mukavat näkymät. Meidän laskelmien mukaan 11 kirkkoa :D Katsellaan ikkunasta yhtä turistinähtävyyksistä ja Dublinin linnaki on tossa naapurissa. Keskusta on kävelyetäisyydellä ja Teemun koulumatkakin on lyhyt. Ihan kiva siis. Ja meidän asuinrakennuksella on nimi! :D La Rochelle.

Iltanäkymä
Jaaaaa mitäs muuta. Ikeassa on käyty, kahvinkeitin on ostettu, Guinnesiaki maistettu (joka ei ollut niin pahaa kun oletin, Teemu on erimieltä), niin ja piti meidän ostaa sateenvarjotkin. Onneksi ekalla viikolla ei satanut. Hieman pitää vielä totutella "vääränpuoleiseen" liikenteeseen, lämpimän veden kummaan käytökseen (aamulla molemmista hanoista tulee kuumaa, illalla kylmää), kosteaan ilmastoon (mun tukka on varmaan ikuisesti kikkaralla kun palataan), siihen ettei ikkunat eristä kylmää eikä melua ja että seinässä on ilmastointi reikä josta tulee kylmää ja kosteaa ilmaa, jonka johdosta sisällä on kylmempi kuin ulkona. Kätevää. Ja talven tullen lämmitys taistelee kyseistä ulkoa tulevaa ilmaa vastaan. Odotan innolla. :D Mutta eiköhän tähän totu ja kotona osaa taas arvostaa niitä pieniä asioita joita ei tule muuten ajatelleeksi, kuten sitä että kun vetää vessan se ei liplata seuraavaa 10 minuuttia.... heheh.

Toi hattu on pakko saada
Mun hieno avaimen perä :D muhaha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti