lauantai 25. syyskuuta 2010

Dublin Zoo

En edes muista aikaa jolloin en olisi tehnyt viikonloppuisinkin töitä. Nyt kun joka ikinen viikonloppu on taatusti vapaa ei voi todeta muuta kun että se on aivan ihanaa! Mikä on parempaa kun nukkua pitkään ja tehdä sen jälkeen mitä huvittaa. Tänään se "mitä huvittaa" oli matka Dublinin eläintarhaan joka sijaitsee Phoenix Parkissa lyhyen (jos multa kysytään) kävelymatkan päässä. Kerrankin sääennuste lupasi pelkkää auringonpaistetta (joka osottautui pilviseksi ja kylmäksi) joten päätettiin lähteä ihmettelemään eläimiä. Oltiin sen verran ajoissa että suurinosa muista vierailijoista oli noin metrin mittaisia tai vaunuissa. :D Ainakin näki eläimet hyvin kun pituus riitti katsomaan lapsosten yli.


Punapersus paviaanit

African hunting dog

Tiikerit otti rennosti

Gorilla mökötti

Ei-niin-hurjannäköiset susihukat

Flamingot

Tiikeri joka esitteli itseään pleksilasin edessä

Savanni ja sen eläimiä
Ja näiden eläimien jälkeen meiltä loppui kamerasta akku. Onneksi Teemulla oli puhelin mukana niin saatiin kuvia supersöpöistä pingviineistä, norsuista, pikkuapinoista jotka nukkui kasassa ja krokotiilistä joka näytti siltä että se sulattelee isoa ateriaa. En muistaakseni ole nähnyt susia ennen (ehkä joskus eläintarhassa, en muista) "luonnossa". Eivät ne kauhean pelottavilta vaikuttaneet varsinkaan kun ne vain nukkuivat. Jos törmäisi lenkkipolulla moiseen elikkoon voisi silti pelottaa. Täällä ei tarvitse susia pelätä sillä ne on metsästetty pois luonnosta jo kauan aikaa sitten. Saapahan lampaat laiduntaa rauhassa. Täällä ei muutenkaan ole petoeläimiä ja Teemun Irish Culture kurssin opettajan mukaan ainoa mikä saattaa puskata hyökätä on "Irish man". Hieman ihmetytti Sarvikuono aitauksen edessä kun kyltissä luki että ne elää savannilla jossa on kuivaa ja kuumaa. Kaksi adjektiivia jotka eivät todellakaan kuvaa Irlantia. Mutta koska minussa ei ole eläinaktivistin vikaa en koittanut vapauttaa niitä ja ostaa menolippua takaisin Afrikkaan. Tuskimpa nuo yksilöt ovat siellä koskaan edes olleet.

Eläintarha oli mukava ja avara, kävellä siis sai. Sää oli eläintarha vierailulle oiva sillä vain muutama eläin piilotteli jossain asumustensa suojassa. Eläintarhassa asusti myös paljon haikaroita, joita näkikin kököttämässä vaikka kuinka monen eläimen seurassa aitauksien sisäpuolella, samaten riikinkukkoja tallusteli ympäriinsä ihmisten seassa.

Pitihän sitä tietysti ostaa matkamuisto:


Eilen käytiin perjantai-possuilemassa Eddie Rocket's amerikkailais-tyylisessä diners ravintolassa. Oli hyvää ja halpaa ja sisustus oli kuin perinteisen tienvarsikuppilan kaikkine valokyltteineen ja punaisine nahkapenkkeineen, tai ainakin siltä ne aina leffoissa näyttää. Suosittelen! Aika menee nopeasti. Mulla on jäljellä 113 päivää, Teemulla muutama enemmän. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti. :)

Loppuun vielä hyvä lauantai biisi: Muse - feeling good

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti